18:00

Mockfjärds BK

Referat: Nyhammars IF U - Mockfjärds BK

NIF U - Mockfjärds BK 5 - 2 (2 - 0)

Det blev seger med 5 - 2 i hemmamatchen mot Mockfjärd. Förra gången vi möttes blev det 1 - 1, men denna gång var vi numret större.

Efter en jämn inledning tog vi över mer och mer. Engström inledde målskyttet med en fin frispark och Jeppe utökade ledningen till 2 - 0 som blev halvtidsresultatet.

Efter första halvlek hade vi ändå möjligheter att kunna snäppa upp nivån. Det gjorde vi också och de första 20 minuterna av andra halvlek blev de klart bästa för vår del och vi gjorde tre mål till.

Mockfjärd fick med sig en tveksamt (felaktigt) dömd straff, av en annars mycket bra domare, mellan våra mål. Men annars höll vi de borta från målchanser fram till slutminuterna då gästerna sprattlade till med en stark avslutning som även gav ett tröstmål.

Vi gjorde en match som räckte för en säker trepoängare, men där vi nog borde ha kommit upp närmare nivån vi höll i minut 46 till 66, under den övriga tiden.

Bästa lagdelen sett över 90 minuter var backlinjen med från höger Vevle, Emil, Trygg och Rama där den sistnämnde får ett extra plus i kanten för sitt flow.

Målskyttar var Jeppe 2, Engström, Holmberg och Jocke A.

Med segern befäste vi andraplatsen i tabellen. På söndag kl 18.00 möter vi serieledaren Bullermyren U på Skvalet i Borlänge.